Healthy Mediterranean food in local perspective: the case of the Slovenian coast
Ključne besede:
ribištvo, turizem, mediteranska prehrana, avtentičnost, Slovenska obalaPovzetek
Pričujoči tekst se nanaša na etnografske primere iz Slovenske obale in podaja vpogled v različne kontekste, v okviru katerih je moč prepoznati predstave o ‘zdravi mediteranski prehrani’. Na podlagi etnografije priobalnega ribištva in turizma v Sloveniji bo avtorica analizirala turistične izlete na ribiških barkah. Pozornost bo posvečena reprezentacijam hrane, kot se te kažejo v okviru omenjenih turističnih izletov z ribiči ter reprezentacijam hrane v turističnih brošurah, vezanih na Slovensko obalo. Čeprav so referenčne točke posameznih primerov bodisi prevladujoče lokalne, nacionalne ali transnacionalne narave, pa trije referenčni okvirji skupaj oblikujejo samosvoje izraze, ki se kažejo v konkretnih situacijah in idejah.
Objavljeno
2006-03-30
Številka
Rubrike
SCIENTIFIC ARTICLES